Citromos extra linzer
Hozzávalók a tésztához:
- 1,5 kanál zsír
- 6 tojás
- 13 kanál porcukor
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 13,5 kanál finomliszt
- 1,5 citrom reszlet héja és leve
- 20-25 dkg darált dió
- baracklekvár
Elkészítése:
A 6 tojássárgáját 6 kanál porcukorral, 1,5 kanál zsírral, a citrom levével és reszelt
héjával kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe kanállal
belekenjük, majd a tésztát baracklekvárral megkenjük és félig megsütjük.
A 6 tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a 25 dkg darált diót, a vaníliás cukrot és a 7 kanál porcurkot.
Rákenjük a félig sült tésztára és készre sütjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!